La policia municipal de Girona i els agents dels Mossos d'Esquadra han imposat un total de 70 denúncies a ciutadans de la ciutat de Girona que estaven al carrer sense complir caps dels supòsits permesos per l'Estat d'alarma. Les sancions poden anar des dels 300 euros fins als 30.000 euros. Les sancions han estat a causa de la presència de grups, sobretot de joves i en diversos barris.

A més, segons ha informat l'Ajuntament, la Policia Municipal incrementarà els controls sobre grups de persones que estiguin a la via pública sense permís, amb l'objectiu de dispersar-los i fer complir la instrucció de reduir la mobilitat a desplaçaments imprescindibles i sempre de manera individual.

Aquesta és una de les mesures que l'Ajuntament ha acordat en les darreres hores per fer front al COVID-19 i mitigar-ne els efectes.

En aquest sentit, des de l'Ajuntament de Girona es fa una crida a la ciutadania i a les entitats veïnals perquè avisin la Policia si es detecten grups reunits a la ciutat, o persones amb actituds dubtoses, a través del 092. D'aquesta manera es vol evitar la propagació del COVID-19, i també garantir la seguretat dels veïns i veïnes. Precisament l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha alertat de la possibilitat que aprofitant la situació d'excepcionalitat, hi hagi persones que intentin cometre estafes o determinats delictes.

Tant la policia de Girona com la de Salt van estar tot el cap de setmana avisant de l'existència de restriccions i actualment ja estat interposant multes pels incompliments.

A Salt, les denúncies han estat de 45 a persones i 10 a establiments.