El diputat de Cs al Parlament de Catalunya, Jean Castel, ha demanat al Govern la creació d'un fons per a incrementar els recursos pel jutjat de primera instància 3 de Girona, que és l'"encarregat de les clàusules abusives en crèdits hipotecaris". Castel ha recordat que aquest va quedar "bloquejat i obstruït per la gran quantitat de demandes que van presentar-se". Per altra banda, el diputat gironí ha remarcat que la majoria d'esmenes de la formació taronja es concentren en l'àmbit sanitari. D'aquesta manera, Castel ha demanat garantir el reforç de personal i l'obertura de tots els llits durant els mesos d'estiu de l'Hospital Josep Trueta i també crear un fons per incorporar el servei de pediatria al CAP de Tossa de Mar (Selva).

Per altra banda, el diputat ha demanat al Govern que financi una àrea d'inspecció fitosanitària al Port de Palamós perquè creu que "el retorn econòmic i laboral serà elevat ja que ara només mou unes 180.000 tones anuals quan té capacitat per moure'n 550.000".

En l'àmbit laboral, la formació taronja també aposta per remodelar i adequar el Castell de Sant Ferran de Figueres. El diputat considera que aquesta inversió permetrà "posar de relleu l'inestimable valor històric i cultural de la fortalesa".

En l'àmbit educatiu, Ciutadans també aposta per crear dos nous instituts a Lloret de Mar i Palafrugell, així com també la rehabilitació de l'escola Carme Guasch de Figueres. Castel ha afirmat que tots aquests projectes són "comptes pendents" que té el Departament d'Educació amb la demarcació gironina.

La formació també ha presentat diverses esmenes per aconseguir residències i centres de dia a Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà), Castelló d'Empúries (Alt Empordà) i Figueres.

Davant d'aquestes esmenes presentades, el diputat gironí creu que "el 9,9% d'inversió del pressupost a les comarques gironines" previst pel Govern "no dona sortida a moltes demandes i urgències" del territori.