El Teatre de Salt va acollir ahir, un altre any, la cerimònia de l'entrega del Premi Tres de Març. Fins aquest any es feia entrega de dos premis a persones i entitats que contribueixen a millorar el municipi. A partir d'aquesta edició es farà entrega d'un sol premi a una persona o a una entitat. La guanyadora d'aquesta 32a edició va ser Inès Rigau, jutgessa de pau substituta de Salt durant més de 25 anys i una persona vinculada a la vila des que tenia dotze anys, quan va començar a vincular-se amb activitats com el teatre.

L'alcalde de la vila, Jordi Viñas, va posar èmfasi a recordar que aquests premis es van crear amb el propòsit de celebrar i commemorar el dia que Salt va esdevenir un municipi independent (3 de març de 1983) i reconèixer aquells «saltencs i saltenques que han contribuït i contribueixen a millorar el dia a dia de la nostra vila. En definitiva, veïns i veïnes que s'estimen Salt», assegurava l'alcalde.

Viñas, va destacar la vinculació de Rigau amb les activitats socials i culturals des de ben petita, «avui estem fent entrega dels Premis Tres de Març des del teatre de la vila, on la Inès, acompanyada de companyes de les Dominiques, va inaugurar l'espai com a escenari interpretant Els Pastorets», explicava l'alcalde fent referència al compromís de Rigau. També va remarcar un gran nombre de projectes en els quals Rigau ha participat, i que encara segueix participant en alguns. Pel que fa a aquests projectes, l'alcalde va destacar la creació de l'agrupació teatral Estil (Espai selecte Teatral i Literari), la participació de la guardonada al recital musical i poètic Les Veus de Salt, que es du a terme cada any per Nadal, i va ressaltar que avui dia segueix col·laborant amb Els Pastorets.

Tanmateix, també va fer referència a la feina que realitza la guardonada al jutjat, posant especial esment a l'empatia d'Inès Rigau envers la seva feina com a jutgessa de pau substituta, «una empatia que des de fa més de 25 anys, aquest estiu en farà 26, ha posat a disposició de tots els veïns i veïnes des del jutjat de pau. Escoltant, ajudant, col·laborant, solucionant. En definitiva, estimant Salt».

Jordi Viñas va repassar la vida de la guardonada i va destacar que tot i haver viscut deu anys lluny de Salt la seva vinculació amb el municipi no es va atenuar. «La història de Salt de les darreres dècades no es podria entendre sense persones com ella», va assegurar l'alcalde. Viñas va concloure el discurs dedicant unes paraules a «aquells que avui no hi poden ser» tot recordant Carme Bover, la guanyadora del Premi Tres de Març l'any 2011 i que va morir recentment. L'alcalde també va fer referència a la situació política de Catalunya i va dirigir unes paraules de record «a tots els presos polítics i exiliats que desgraciadament han de viure el seu dia a dia lluny de nosaltres i que no poden gaudir d'actes com el que avui estem aquí celebrant».

Inès Rigau va assegurar sentir-se molt honorada i satisfeta per rebre aquest premi perquè reconeix la seva feina i vinculació amb el poble de Salt. Un reconeixement que per ella representa molt, ja que és una enamorada de Salt.