L'Ajuntament de Girona ha iniciat en les darreres setmanes el procés de revisió dels pressupostos participats dels barris de la ciutat. Després de finalitzar el procés del 2019, es va indicar que es volia obrir una fase d'anàlisi i debat públic amb la ciutadania i les entitats per tal de reenfocar el projecte. Una de les primeres actuacions que s'està portant a terme és la recopilació de totes les propostes de millora que s'han fet des del 2013. En paral·lel, l'Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb el Campus de Cohesió i Compromís Social de la UdG per treballar junts.

Després d'aquestes accions, el procés s'abordarà de manera participativa. Primer es faran entrevistes a actors clau i després s'obrirà la fase de debat, que s'articularà a través de dos tipus d'espais: unes taules de treball amb entitats, grups polítics i altres agents socials i una plataforma web de participació per a tota la ciutadania.

«El resultat de tot aquest procés ha de definir el nou escenari dels pressupostos participats per als propers anys. El model de participació actual necessita una reforma integral i cal que s'adapti a les noves necessitats i demandes de la societat», ha indicat el regidor de Participació, Martí Terés, que ha demanat a les entitats i als ciutadans que s'hi impliquin.