Els marxants de Girona veuen amb bons ulls la proposta del PSC de reubicar el mercat de la Devesa a plaça Catalunya, quan aquesta sigui una zona per a vianants, sempre que es compleixin un seguit de condicions.

El vicepresident de l'associació Gavans.org, Albert Darnes, va assegurar que «canviar el mercat de lloc no és només treure'l d'un costat i posar-lo en un altre, s'han de fer les coses ben fetes i buscar la manera de solucionar molts problemes que existeixen».

Des de l'associació indiquen que és necessari asseure's i parlar d'aquesta qüestió per buscar la manera de «reflotar» el mercat de forma viable, i així aconseguir que el mercat sigui «el millor de la província, com era abans». El gremi es queixa que fa molts anys que intenten trobar solucions a aspectes que fan que el mercat no estigui en el seu millor moment: «Som un espai comercial, necessitem aparcament i diferents punts d'accés perquè la gent pugui venir a comprar», es queixen.

Més de 200 famílies viuen del mercat i des de Gavans.org expliquen que sempre vetllaran pels interessos dels marxants, ja que com a associació han de mirar pel col·lectiu. «Moltes famílies han hagut de plegar perquè no podien pagar la quota del mercat», va assegurar Darnes. «La situació actual no és bona», afegia el vicepresident. A causa d'aquestes circumstàncies remarquen que només veuran amb bons ulls una reubicació del mercat si «es poleixen bé les condicions amb solucions reals i factibles» perquè asseguren que el que no volen és canviar d'ubicació i que les coses «segueixin igual».

La proposta

A finals de la setmana passada el PSC de Girona va proposar la reubicació del mercat dels marxants a la plaça Catalunya. Van remarcar que es podrà tirar endavant un cop es faci la reforma urbanística a la plaça, ja que actualment és impossible a causa de diferents factors, com el trànsit de la zona.

El projecte també defensa la idea d'establir una continuïtat entre la Rambla, plaça Catalunya, la zona comercial de Joan Maragall, el carrer del Carme i la plaça del Lleó, ampliant la zona per a vianants i connectant les tres artèries comercials principals.