Els grups ERC i PSC proposen un conjunt de mesures per fer front a la problemàtica de l'habitatge de la ciutat. Les mesures són presentades amb l'objectiu de solucionar «l'emergència habitacional». Els dos grups municipals consideren insuficient la inversió de 500.000 euros en habitatge públic que ha previst el govern de Girona per aquest any. Els dos partits creuen que si l'objectiu és ampliar el parc en 50 habitatges més, cal una inversió de 2 milions.

Els socialistes i els republicans també demanen que el govern tingui a disposició una desena d'habitatges d'inclusió amb l'objectiu que no sigui necessari utilitzar pisos turístics ni hotels quan es troben amb urgències socials de la ciutadania.

D'altra banda, socialistes i republicans demanen una política de promoció de la Borsa Municipal d'Habitatge, posant sobre la taula diferents propostes com assegurances contra l'impagament i avantatges per a la reforma dels immobles, entre d'altres. En la mateixa línia demanen al govern que ultimi un calendari per finalitzar la promoció d'habitatge a la plaça Leonor Joher del barri de Santa Eugènia i reclamen accelerar els tràmits per la compra immediata de la promoció de pisos al carrer Narcís Monturiol, aturada des de finals de l'any 2017.

Els dos grups municipals «celebren» que després de mesos d'espera, el passat 18 de febrer es va convocar la Taula de coordinació Local sobre el Dret a l'habitatge per analitzar les dades d'habitatge de Girona, tot i que lamenten que davant la situació de dificultat d'accés al primer habitatge per a la majoria de ciutadans, la proposta del govern hagi estat iniciar un procés participatiu que finalitzarà a un any vista.