El director dels serveis territorials d'educació, Martí Fonalleras, va anunciar que eliminaran una de les dues línies de P3 de l'escola Marta Mata. Aquesta decisió no ha agradat a l'Ajuntament de Girona. La regidora d'Educació, Eva Palau, va assegurar que no han rebut aquesta informació «de forma oficial» i que hi estan «totalment en contra». Cal recordar que tant el ple com el Consell Escolar Municipal van aprovar, a principis de gener, per unanimitat, no tocar cap línia escolar dels centres gironins. «Nosaltres creiem que hi ha altres solucions, apostem per mantenir tots els grups i abaixar la ràtio», afegia Palau.

Des de l'AMPA de l'escola Marta Mata, asseguren estar «totalment en contra» de la decisió que desaparegui una línia de P3. A més, afegeixen que no els agraden les formes: «No ens han respost ni per correu electrònic ni per telèfon, és una decisió que afecta l'escola i ens sembla una falta de respecte».

Han convocat un acte de protesta contra la decisió del Departament d'Ensenyament que es durà a terme el divendres 21 de febrer a les 10.00 i que consistirà a ocupar les escales de la Generalitat. «Anirem a lluitar per totes les línies i per totes les escoles de Girona», explicava l'AMPA de l'escola Marta Mata, que també assegura que «volem que ens donin explicacions de per què en un principi es tancaven tres línies i al final només n'ha sigut una, i sobretot saber per què han decidit que sigui el nostre centre».