La secció quarta de l'Audiència de Girona va començar ahir el judici contra un home acusat d'abusar de la filla de la parella a Salt en dues ocasions. Les acusacions el fan responsable d'un delicte d'abús sexual a un menor d'edat pels quals li demanen cinc anys de presó. Segons relaten els escrits de la Fiscalia, els fets van tenir lloc entre el 2011 i el 2013, quan la víctima tenia entre 8 i 10 anys i vivia al domicili juntament amb la parella, la mare i el germà. En aquest període de temps, i aprofitant l'avinentesa que a vegades dormia a l'habitació de la víctima, el processat l'hauria obligat en dues ocasions a realitzar-li tocaments. No va ser fins fa dos anys que la víctima va interposar denúncia, i qui ho va posar en coneixement de la mare no fou ella sinó un amic a qui li havia explicat.

L'acusat va negar reiteradament haver estat responsable d'aquests fets, i va assegurar que tractava els fills de la llavors parella com si fossin seus. «Mai no vam tenir problemes i em van acceptar com si fos el seu pare, de fet encara m'estimaven més», va subratllar.

Sobre el temps que passava amb la víctima, va explicar que mai no es quedava sol amb ella, sinó que sempre hi havia com a mínim l'altre germà, i que si es quedava a dormir a la seva habitació, era perquè li llegia contes i es feia tard. També va concretar que ho feia amb tots dos.

«No entenc per què m'han denunciat, després de deixar la relació vam seguir mantenint el contacte i fins deu dies abans de rebre la denúncia havien vingut a casa», va indicar. Amb tot, va atribuir la demanda a una «venjança» perpetrada per l'exparella en veure que havia iniciat una nova relació sentimental.

La mare de la víctima va rebaixar a dues les trobades mantingudes amb l'acusat després de cloure la seva relació. També va dir que mentre van estar plegats, un lapse de temps que va ser d'uns 4 anys, era poc corrent que aquest anés a dormir amb els seus fills, i va assenyalar que sis mesos després d'interposar la denúncia va trobar-se les rodes punxades del cotxe.

L'informe psicològic dels pèrits judicials valida el relat de la menor, i conclou que és «creïble i basat en vivències». De fet, durant la declaració de la víctima, que es va fer a porta tancada a petició de les acusacions, va relatar dos episodis més d'abusos que no havien estat explicats anteriorment, un fet que els pèrits van considerar «típic» en casos d'abusos.

El judici es reprendrà la setmana vivent amb la declaració d'un testimoni que no ha comparegut perquè aquesta setmana és fora de viatge. Precisament les acusacions el consideren d'especial rellevància perquè és qui va donar l'alerta a la mare de la víctima dels presumptes abusos.

Les acusacions, al marge de la presó, també reclamen una indemnització de 10.000 euros pels danys morals provocats.