El PSC de Girona creu que les demandes que han interposat 22 funcionaris contra la relació dels llocs de treball de l'any 2019 s'han de resoldre dialogant i no per via judicial. JxCat ha contractat el gabinet d'advocats Gómez-Acebo&Pombo, com va avançar el Diari de Girona. Aquest bufet d'advocats és un dels que més factura a l'Estat. Segons la regidora del PSC, Bea Esporrin, «el partit ha tingut coneixement que els treballadors han posat demandes de l'entorn de 3.000 euros», tot i que aquesta xifra no ha estat confirmada per l'Ajuntament.

Els socialistes es queixen que l'Ajuntament porti aquest tema per la via judicial, ja que declaren que «pot tenir un cost més alt» la contractació d'aquest gabinet extern que no pas la suma de les demandes presentades. El PSC opina que el govern municipal «té molt més poder» que 22 persones, i que aquest poder ha estat donat pels gironins i gironines perquè es gestioni per un benefici conjunt. Declaren que contractar amb diners públics el bufet d'advocats que més factura a l'Estat per un contenciós imposat no és la millor imatge.

El grup socialista també demana al govern municipal que sigui capaç de trobar «una solució raonable», perquè estan convençuts que els treballadors afectats són persones raonables, i creuen que encara hi ha temps per posar el diàleg sobre la taula. Finalment el PSC espera que s'arribi a un «pacte acceptable» per les dues parts perquè l'Ajuntament no es pot permetre gastar més en guanyar que allò que costaria una solució.