L'Associació de Naturalistes de Girona va considerar com «un gran avenç» el fet d'haver d'establir una zona de baixes emissions. «Una de les coses que té Girona és que hi ha molt de trànsit», va lamentar Marc Blasco, tècnic de l'associació ecologista, especialment, va apuntar, a les vies més transitades de l'Eixample, com la zona del col·legi La Salle i la del Mercat del Lleó.

Blasco va reconèixer el gran nombre de mesures dissuasives que ja s'han implementat, com ara les zones blaves i verdes o les restriccions al Barri Vell, però va instar a convertir exclusivament per a vianants l'eix comercial d'aquestes zones «on la gent més camina». «Seria ideal», va declarar a aquest diari, que també va afegir la necessitat de «disposar d'un carril bici» a moltes d'aquestes vies, com «una de les maneres de graduar el trànsit» d'aquells vehicles de motor. «Encara falten molts canvis però s'han de fer a poc a poc», va advertir Blasco.

A més, des de l'Associació de Naturalistes van subratllar la importància de buscar solucions i alternatives per als veïns d'aquestes zones i la gent que hi treballa, per tal que les mesures millorin la qualitat de vida de la gent i no que, en canvi, signifiquin traves.