El Centre d'Arts Escèniques El Canal de Salt preveu recuperar la programació a finals d'aquest any. Ho farà gràcies a un conveni en què estan treballant l'Ajuntament de Salt i el de Girona. Abans, però, caldrà que el ple del consistori liderat per Marta Madrenas faci el que ja ha fet Salt, i aprovi la dissolució del consorci actual, un fet que es produirà en el ple ordinari de dilluns. El conveni també permetrà incrementar el pressupost d'El Canal fins als 360.000 euros. En part gràcies a l'aportació extra que farà la diputació, que serà de 200.000 euros. Salt hi posarà 100.000 euros i Girona 60.000.

Un dels problemes que han fet reduir la programació ha estat «l'estructura costosa» que té el teatre com a conseqüència del consorci actual que el gestiona. La seva dissolució i la signatura del conveni, permetrà dotar de més independència als dos ajuntaments per prendre decisions.

El regidor de Cultura de Girona, Carles Ribas, ha explicat que l'estratègia consisteix a «fer desaparèixer el consorci» i comptar amb una aportació de la Diputació «des de fora». Això permetrà als dos consistoris signar el conveni de col·laboració que «dotarà d'activitat» el centre. El regidor afirma que «s'ha hagut de fer molta feina» perquè a finals d'any El Canal pugui estar a «ple funcionament». Fins llavors, la gestió serà de Salt. El Canal va néixer l'any 2007 i havia de ser un centre de referència en producció i creació escènica.