La proposta dels locals d'oci nocturn de convertir les barraques de Girona en un festival a porta tancada i pagant una entrada no ha estat ben rebuda per algunes entitats i partits polítics de la ciutat. La Comissió de la Copa afirmava ahir a través de les xarxes socials que espera que l'Ajuntament ni tan sols es miri aquesta proposta perquè «només respon als interessos privats dels quatre empresaris que controlen l'oci nocturn de la ciutat» i perquè «representa un model classista de festes populars». Asseguraven que la Fecasarm «porta temps intentant canviar un model que implica la participació d'entitats i ciutadania». «Si volen un festival més, que el muntin ells», afirmaven.

Guanyem Girona també va sortir al pas davant la notícia. El regidor del grup, Xevi Montoya, va criticar la proposta «elitista». «Les fires són unes festes populars on tothom hi ha de tenir cabuda. El format que plantegen és contrari a aquesta idea», va apuntar Montoya. El regidora va assenyalar que la limitació de l'horari que proposa Fecasarm «només busca augmentar el negoci dels empresaris de l'oci nocturn» i va definir la proposta com un «atac» al model impulsat per les entitats de La Copa que organitzen les barraques, ja que bona part d'elles es financen amb els beneficis fets durant les nits de fires.

El Jovent Republicà Girona també va posar el crit al cel en conèixer la proposta de Fecasarm. «Ens volen prendre les barraques de Girona», van escriure a les xarxes socials. El grup va deixar clar que s'oposen a aquesta proposta i van denunciar «l'oportunisme de presentar-la després de la desafortunada cancel·lació de les barraques passades». «Demanem a les institucions que s'hi posicionin fermanent en contra i escoltin els interessos del jovent de la ciutat per sobre dels de les empreses. Si no és així, ens hi trobaran tossudament alçats», van concloure.