Guanyem Girona denuncia incompliments i retards de JxCat en els acords que van permetre tirar endavant el cartipàs. Entre d'altres, el grup lamenta que no s'hagi avançat en la proposta de fer un ple municipal als barris i que tampoc se'ls hagi avisat d'una reunió del Consell Escolar de l'escola Dalmau Carles (on l'oposició havia de participar-hi).

La regidora de Guanyem, Dolors Serra, assegura en un comunicat que l'equip de Marta Madrenas s'ha de «posar les piles» perquè «s'acumula la feina». «Els acords de cartipàs s'han de complir», subratlla Serra. Des de Guanyem atribueixen aquest retard a la «feblesa» de JxCat i al fet que l'equip de govern només té una regidora amb dedicació exclusiva, i això fa que la feina no surti.

Set mesos després que s'aprovés el cartipàs, Guanyem ha presentat un llistat d'incompliments d'allò que van pactar amb el govern. Aquest acord va traduir-se en l'abstenció de Guanyem i, per tant, va permetre aprovar el cartipàs (ERC també va abstenir-se).

Serra avisa que «si l'equip de govern no treballa per fer funcionar la ciutat i per complir amb els compromisos, tindrà problemes per arribar a acords amb la resta de grups municipals». En aquest sentit, la regidora de Guanyem adverteix que miraran «amb lupa» que les seves propostes introduïdes als pressupostos avancin.

La plaça Catalunya, pels vianants

D'l'altra banda, ERC exigeix al govern de Girona que s'activin els mecanismes tècnics i administratius necessaris perquè la peatonalització de la plaça Catalunya sigui una realitat aquest 2020. Així mateix, plantegen que en aquest mandat s'aprovi el projecte de remodelació integral de la plaça per culminar aquest nexe d'unió entre eixos comercials i com a continuïtat de la Rambla de la Llibertat cap a l'Eixample i el carrer del Carme. Els republicans fan la petició a través d'una moció que presentaran al pròxim ple, en la qual remarquen la necessitat d'emprendre un canvi cap a una ciutat més amable.

Mobilitat elèctrica

D'altra banda, Cs demanarà que el govern faci «un salt endavant cap a la mobilitat elèctrica i un model de ciutat per a vianants i de trànsit pacificat». El portaveu de la formació, Daniel Pamplona, proposa un pla per tenir Girocleta a cost zero «fent-la autosuficient», la millora de la infraestructura i la incorporació de bicicletes elèctriques i patinets «ara que ja s'ha aprovat la legislació estatal que ho regula». «Comptem amb poc més de 3.500 usuaris de Girocleta en una ciutat que sobrepassa els 100.000 habitants, per tant podem créixer encara molt més però cal apostar per aquest servei», indica.