L'Ajuntament de Girona ha organitzat diverses activitats per reflexionar al voltant del Dia Internacional de les Nenes i les Dones en la Ciència (que es commemora l'11 de febrer). Els actes tindran lloc entre l'11 i el 15 de febrer i se celebraran amb un objectiu comú: sensibilitzar i contribuir a eliminar l'escletxa de gènere que hi ha en aquestes vocacions.

«Amb els actes i activitats organitzats en el marc d'aquesta setmana, l'Ajuntament vol posar de manifest el gran interès que té en promoure, divulgar i reivindicar el paper de la dona en el sectors cientificotecnològics», va explicar la tinenta d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Glòria Plana. Per aconseguir-ho, han organitzat diferents «espais de reflexió i d'aprenentatge en els quals es compartiran vivències i experiències amb dones de destacables trajectòries professionals».

El mateix 11 de febrer al matí es portarà a terme la jornada inaugural en la qual es recordarà el rol essencial que juguen les dones dins la comunitat cientificotecnològica i la necessitat de reforçar la participació de les nenes i potenciar la dona en llocs d'alts càrrecs. L'acte anirà a càrrec de la directora de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, M. Àngels Pèlach, i la cofundadora i directora de Fibracat, Meritxell Bautista. Aquell dia també es projectarà la pel·lícula Figures ocultes, al cinema Truffaut.

El dijous 13 de febrer, els centres educatius de la ciutat estan convidats a assistir a les xerrades dinàmiques que oferiran la catedràtica de Química de la UdG Sílvia Simon i l'enginyera i presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, Núria Salan; a interactuar amb entitats socials gironines relacionades amb l'àmbit tecnològic; i a visitar l'exposició L'en(giny) invisible, que estarà oberta del 10 al 15 de febrer. Totes aquestes activitats es portaran a terme a l'Espai Marfà.

I pel 15 de febrer s'han programat a les instal·lacions de Girona Emprèn tallers adreçats a infants i joves de 7 a 16 anys: es podrà conèixer el món de la robòtica i fer impressions en 3D o bé superar un escape room tecnològic.