L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, considera que el nou hospital Trueta no és una prioritat per a la Generalitat, ja que no apareix en els pressupostos del 2020 del Govern català. «El Departament de Salut no ha demostrat que aquesta qüestió sigui una prioritat perquè no posen cap partida per estudiar el possible projecte», va afirmar ahir en una entrevista a la ràdio municipal Girona FM.

D'altra banda, l'alcaldessa exigirà al Departament que es prengui «d'una vegada la decisió» d'on ubicar el nou centre sanitari: o bé a Domeny, o bé al sector sud de Salt. «No es pot tenir a tothom pendent perquè tant Domeny com Salt són dues zones que s'han de desenvolupar», va afirmar Madrenas, i va afegir que «s'ha de tenir valentia, i si no ets valent no et posis a la política».

L'alcaldessa també va voler deixar clar que no té cap problema territorial. «Les persones que opinen diferent em volen arrugar dient que jo només vull que vagi a Domeny perquè és Girona, i això no és així», va dir. Segons va explicar, només ha expressat els dubtes respecte al servei sanitari que rebran els ciutadans de la demarcació. «Dubtes com què suposa perdre un hospital públic: tindrem menys sanitaris i es perdrà una porta d'urgències?», es va preguntar Madrenas. Unes qüestions que segons va assegurar el Govern català encara no li ha resolt.