Els londinencs Asian Dub Foundation actuaran a Girona com a cap de cartell dels concerts de barraques suspesos durant les Fires de San Narcís de 2019. Conjuntament amb ells, Ramon Mirabet i Lildami també passaran per l'escenari de la Copa els dies 27, 28 i 29 de febrer. La programació està formada per tretze actuacions entre les quals hi haurà Crim, Maruja Limon, O'funk'illo o Buster Shuffle. Així doncs, hi haurà propostes locals, nacionals, estatals i internacionals i s’hi tindrà en compte la formació i la creació local amb grups com Kumbara o la Black Music Big Band. Tot i així també es perden alguns concerts com el d'Oques Grasses, Buhos o Zoo.

Els concerts començaran cada dia a les vuit del vespre, i el dissabte es complementaran amb un seguit d'activitats familiars al migdia. El primer dia, el dijous 27 de febrer, serà el torn de Kumbara, una nova banda gironina que fusiona estils com el latin, el reggae i l’electrònica, en un directe festiu i ballable. Integren Kumbara components que provenen de bandes gironines com The Blackiss, Calvari, La Banda del Surdo o Hermano Loco. També actuarà aquesta primera nit el grup punter del punk rock en català, els tarragonins Crim, i la banda provinent de Londres Buster Shuffle.

L'endemà, el divendres 28 de febrer, passaran per l'escenari de la Copa dos dels caps de cartell de la programació: el grup londinenc Asian Dub Foundation i l’artista Lildami. La banda internacional Asian Dub Foundation, originària de Londres i creada el 1993, arriba per primer cop a la capital gironina. El seu so és una barreja de jungle, dub i hip-hop amb sonoritats de la tradició asiàtica. Més tard, el traper terrassenc Lildami oferirà el seu recital. El mateix dia també actuarà el quartet femení Ira -un grup de rap provinent de Vallecas - i les Balkan Paradise Orchestra, un conjunt format per onze dones instrumentistes de vent i percussió amb música de tradició balcànica.

El darrer dia, el dissabte 29 de febrer, serà la jornada que combinarà els concerts de nit amb les actuacions diürnes, adreçades a un públic més familiar. Ramon Mirabet, el més que conegut músic de Sitges, actuarà per primer cop a la Copa. També la música negra tindrà un paper destacat, amb els concerts de la Black Music Big Band i els sevillans O'Funk'illo. Aquest dia actuarà també Maruja Limón, un grup barceloní format íntegrament per dones amb una música que oscil•la entre el flamenc, el pop i els ritmes llatins.

Pel que fa a les activitats de dia, es faran a l'esplanada de la Copa. S'ha programat un concert familiar a càrrec de 2princesesbarbudes; un vermut rock amb La Tosca Brava, i l'espectacle Foc a la Copa, a les set del vespre, a càrrec dels Trons de l'Onyar.

Sense barraques a causa dels aldarulls

El canvi de dates es va acordar entre l'Ajuntament de Girona, la Comissió de la Copa i les entitats adjudicatàries de les barraques en l'última edició de la festa major de la ciutat després que es decidís que se suspenguessin per motius de seguretat. El govern va voler evitar problemes després dels aldarulls a la ciutat durant la setmana de la publicació de la sentència del judici de l'1-O.

Va ser llavors quan es va consensuar que, durant les noves dates dels concerts, es crearia una fórmula de barra conjunta enlloc de distribuir totes les barraques al llarg de l'esplanada. D'aquesta manera, la barra comuna es gestionarà de manera col•laborativa entre les diverses entitats adjudicatàries i els beneficis es repartiran de forma equitativa entre elles.