La secció sindical de CCOO de l'empresa Girona+Neta denuncia que els escombriaires no cobren l'augment de sou acordat. És per aquest motiu que han organitzat avui al matí una concentració davant la seu de l'Ajuntament de Girona.

Fa vuit mesos, els treballadors van decidir fer vaga després que les negociacions per renovar el conveni amb la direcció passessin mesos enquistades. Finalment, però, van arribar a un acord: un augment del 5% del sou en dos anys, un augment extra en el cas dels peons i millores en l'àmbit social.

El principi d'acord es va aprovar al maig, però, fins al 18 de desembre del 2019 no es va firmar el nou conveni entre les dues parts: els treballadors i l'Ajuntament. Segons explica el president del comitè d'empresa, Carles Casellas, només falta que el Departament de Treball de la Generalitat publiqui l'acord perquè aquest entri en vigor.

Tot i això, la secció sindical de CCOO de l'empresa Girona+Neta ha organitzat per a demà una concentració. Denuncien un «incompliment del conveni signat el 2019». «No s'ha complert cap dels acords signats en el preacord del 2019, ni s'ha pagat la pujada de salari acordada», exposen en un comunicat. La protesta tindrà lloc a les portes de l'ajuntament de Girona, a la plaça del Vi, a les onze del matí.