El Sindicat de Llogateres de Girona, amb la col·laboració de +barri,- pisos turístics, va celebrar ahir una assemblea veïnal a l'Espai Cívic La Rosaleda. Un espai de trobada on els veïns de diferents barris van compartir experiències i problemàtiques sobre els abusos del lloguer a la ciutat. «L'objectiu és començar a organitzar una resposta col·lectiva per la lluita per un lloguer just», van explicar.

A Girona, el preu mitjà del lloguer va augmentar pràcticament un 20% del 2014 al 2017, van assegurar membres del sindicat. Al barri de la Devesa-Güell els preus han patit un augment de 114 euros de mitjana des del 2015, segons les dades de la diagnosi del Pacte Local per l'Habitatge de Girona.

La setmana passada, el Sindicat ja va organitzar una bustiada per denunciar la situació. A través d'aquesta acció van constatar alguns dels fronts oberts a Girona en matèria d'habitatge: la necessitat urgent de regular els preus del lloguer a la ciutat, la necessària creació d'un parc d'habitatge públic, el compliment de la moció (aprovada al gener de 2019 pel ple de l'Ajuntament de Girona) de destinar el 30% del sostre dels edificis de nova construcció i gran rehabilitació a habitatges de protecció oficial de gestió pública i municipal i la reclamació d'una moratòria de pisos turístics, entre d'altres.

L'assemblea d'ahir no serà l'única. El sindicat ja està treballant dur per celebrar més bustiades i debats veïnals als diferents barris de la ciutat de Girona.