La consellera de Salut, Alba Vergés, assegura que «no s'ha rebut cap queixa» pel tancament del CAP Joan Vilaplana de Taialà, els caps de setmana i els dies festius, «ni a l'Institut Català de la Salut ni al CatSalut». Fa un any i mig, el Departament va decidir «concentrar les urgències» al CUAP Güell. En una resposta parlamentària feta pública aquesta setmana, la consellera respon a la diputada socialista Assumpta Escarp, que «les dades demostren que els veïns de Taialà utilitzen amb normalitat aqust dispositiu». Vergés exposa que el CUAP Güell té un índex de resolució dels casos «molt elevat» i indica que el 95,5% de les atencions realitzades al centre es resolen satsifactòriament i només el 4,5% acaben derivats a l'hospital Josep Trueta.

En la resposta, s'apunta que el nombre d'usuaris del CAP Joan Vilaplana que han estat atesos els caps de setmana i festius al Güell és de 2.874 des del febrer del 2018 al setembre del 2019. I, concretament, en l'horari de les vuit del matí a les vuit del vespre, de 2.412. També s'explica que pel que fa als dies laborables, el Güell ha atès 1.543 persones des de les vuit del matí a les vuit del vespre, hores d'obertura del CAP de Taialà i de 1.506 usuaris a les vuit del vespre a les vuit del matí.

Vergés informa també que després de diverses trobades amb veïns de Taialà i amb l'Ajuntament de Girona «el model d'atenció continuada d'atenció primària a la ciutat de Girona es considera definitiu i completat».

L'anunci del tancament del CAP Joan Vilaplana de Taialà els caps de setmana i els dies festius va causar cert remombori amb manifestacions i recollides de firmes. El PSC ha portat el cas en diverses ocasions al Parlament perquè es reconsiderés la decisió.

En una protesta hi va assistir l'aleshores regidor de CiU Joan Alcalà que va ser escridassat malgrat que donava suport a les queixes. L'alcaldessa, Marta Madrenas, va arribar a posar en dubte la mesura i va arribar a assenyalar que l'aplicació de l'article 155 els havia deixat sense interlocutor per intentar revertir la situació. No obstant, en una votació a la comissió de Salut del Parlament del mes de gener, JxCAT i ERC van votar en contra de la reobertura. Madrenas va sortir al pas assegurant que no li agradava la votació del seu grup i que lluitaria per canviar la decisió parlant amb el Departament.