Guanyem reclama que l'Ajuntament de Girona garanteixi el compliment del nou decret llei pel dret a l'habitatge. La setmana passada la Generalitat va aprovar un seguit de mesures urgents per millorar l'accés a l'habitatge. La formació, tot i que hi observa un «marge de millora important», celebra que el Govern català actuï davant l'emergència habitacional.

Tanmateix, la regidora Cristina Andreu subratlla que l'Ajuntament de Girona «ara té la responsabilitat d'assegurar que la ciutadania conegui aquests nous drets». «Acabar amb els abusos dels fons voltor i dels grans tenidors passa perquè l'Oficina Municipal d'Habitatge i els Serveis Socials facin saber a les persones que atenen les noves condicions per aspirar a un lloguer social», explicat la regidora en un comunicat.

Amb la nova llei els grans propietaris d'habitatges estaran obligats a oferir un lloguer social a les famílies llogateres que demostrin una situació de vulnerabilitat. El text també específica que els grans propietaris estaran obligats a oferir un lloguer social abans d'interposar una demanda judicial.

Per Guanyem és «primordial» que el consistori faci un seguiment exhaustiu dels casos particulars de vulnerabilitat habitacional que es puguin incloure dins del nou decret llei i perquè vetlli perquè els grans tenidors -una categoria que amb el nou decret llei s'amplia a tot aquell qui tingui un mínim de 15 habitatges- segueixin els nous protocols.