El Departament d'Educació té previst eliminar P3 de l'escola Balandrau de Girona de cara al curs vinent. El centre educatiu està situat a la carretera de Taialà, entre Domeny i el pavelló de Fontajau i les classes es fan en barracons. Educació hauria comunicat ahir mateix la decisió a la direcció del centre educatiu i posteriorment es va comunicar en un consell escolar i als delegats de les famílies dels alumnes.

Aquesta informació no va agradar a moltes mares i pares dels alumnes, que veuen ara com els seus fills podrien haver d'acabar canviant de centre o amb els germans separats perquè els petits ja no podran anar amb els grans. No descarten iniciar mobilitzacions en els propers dies per fer visible la seva discrepància.

A més a més, temen que darrere d'aquesta decisió pugui haver-hi la intenció d'anar eliminant cursos progressivament cada any per, finalment, extingir l'escola, tenint en compte que és de barracons. El centre educatiu fa sis anys que està en funcionament i no té mai vacants en la demanda a l'hora de les preinscripcions dels alumnes.