L'Associació de Veïns de Vista Alegre - Carme demana que es paralitzi la presa de possessió de la nova junta directiva de la Federació d'Associacions de Veïns de Girona (FAV), programada per al pròxim dilluns, i que es convoquin noves eleccions. Així ho ha exposat l'entitat a Twitter i ho ha fet arribar a diferents grups veïnals.

Concretament, demanen que es convoqui una Junta extraordinària de la FAV per nomenar una comissió gestora que porti a la convocatòria de noves eleccions. Una decisió que proposen portar a terme després de les declaracions que el nou president, Romà Monreal, va fer en aquest diari. Unes paraules que l'AV Vista Alegre - Carme qualifica com a «inacceptables».

L'entitat va organitzar dimarts al vespre una junta on van acordar, per àmplia majoria, «no fer costat al nomenament del nou president de la FAV sortit de les eleccions del 25 de novembre». En aquest reunió també van acordar demanar la «paralització de la presa de possessió del president de la FAV» i convocar noves eleccions.

La presidència de Monreal ja ha causat que tres associacions de veïns marxin de la FAV. Es tracta de les entitats del Barri Vell, de Monjuïc i de Sant Narís. I, a banda d'aquestes, altres estan valorant la idea de donar-se de baixa també de la federació. D'altra banda, l'Associació de Veïns de Montilivi ha renunciat a formar part de la nova junta directiva «arran de les declaracions del president entrant». Estava previst que un membre de l'entitat ocupés el càrrec de Secretaria de la federació.