L'Associació de Veïns de Montilivi ha renunciat a formar part de la nova junta directiva de la Federació d'Associacions de Veïns de Girona (FAV), liderada per Romà Monreal. Exposen que han pres aquesta decisió «arran de les declaracions del president entrant al Diari de Girona».

La junta de l'AV Montilivi va celebrar dilluns una sessió extraordinària on van acordar «renunciar a la Secretaria de la FAV». Estava previst que la vicepresidenta de l'associació del barri, Dolors Estañol, fos la nova secretària de la federació. Ahir, però, l'entitat va anunciar que renunciava al càrrec per les declaracions que Monreal va fer en una entrevista en aquest diari. Entre altres coses, el nou president va dir que sortiria «per una finestra» «si anés a la reunió de la Plataforma contra els talls de llum» de Font de la Pólvora.

Davant de la renúncia, ara el nou president de la FAV haurà de buscar un nou candidat per ocupar la Secretaria. La presa de possessió de la nova junta directiva està prevista per al pròxim dilluns 9 de desembre.

Sobre aquesta qüestió també es va pronunciar ahir l'Ajuntament de Girona. El regidor de Participació, Martí Terés, va explicar que no es volen posar en qüestions d'entre barris però va afirmar que es posen a disposició de qui calgui per millorar la situació.

La presidència de Monreal també ha causat que tres associacions de veïns marxin de la FAV. I, a banda d'aquestes, altres entitats estan valorant la idea de donar-se de baixa també.