L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha presidit, aquesta dijous, l'acte de renovació del Consell d'Infants i del Consell d'Adolescents de Girona per a aquest curs 2019-2020. La sessió, que ha tingut lloc a la Sala de Cambra del Palau de Congressos de la ciutat, ha comptat també amb la participació de la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Girona, Eva Palau, i diversos regidors i regidores dels grups municipals de Guanyem Girona, PSC i ERC.

L'acte ha començat amb la presa de possessió dels nous consellers del Consell d'Infants de Girona, que són alumnes de 5è de Primària de diferents centres educatius de la ciutat. En total, els nous consellers i conselleres i els que repeteixen en el càrrec -alumnat de 6è de Primària- són 42 nens i nenes de les 21 escoles següents: Àgora, Bell-lloc del Pla, Cassià Costal, Dalmau Carles, Doctor Masmitjà, Domeny, Eiximenis, FEDAC Pont Major, FEDAC Sant Narcís, Joan Bruguera, Marta Mata, Migdia, Montfalgars, Montjuïc, Pericot, Pla de Girona, Sagrada Família, Santa Eugènia, Taialà, Vedruna i Verd.

Tot seguit, han pres possessió els nous consellers i conselleres del Consell d'Adolescents de Girona, tots ells alumnes de 1r d'ESO de centres de la ciutat. En total, el Consell estarà format per 26 nois i noies de 1r i 2n d'ESO dels següents centres educatius de la ciutat: Escola Bell-lloc del Pla, Escola FEDAC-Sant Narcís, Escola Maristes de Girona, Escola Vedruna, Institut Carles Rahola, Institut Ermessenda, Institut Montilivi, Institut Santa Eugènia, Institut Santiago Sobrequés, Institut Vicens Vives i Montjuïc Girona International School.

En el marc de la jornada de renovació, s'han llegit els compromisos dels consellers i el manifest sobre els drets dels infants amb motiu del Dia Internacional dels Drets dels Infants que se celebra avui arreu del món.