Veïns de Montilivi demanen més seguretat al barri per l'increment dels robatoris. Asseguren que des del mes de setembre hi ha hagut una desena d'assalts a cases de la zona de Puigvistós. Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona estan investigant els robatoris i en busquen els autors.

Cal dir que segons les dades confirmades amb Mossos, en els últims quinze dies, en concret entre els dies 6 i 9 de novembre, hi ha hagut cinc robatoris en habitatges del barri de Montilivi. I d'aquests, dos han estat en aquesta zona de Puigvistós -carrer de Puig de Montivili i carrer Can Llobet. Els tres restants van tenir lloc el dia 7 de novembre al carrer de Can Sureda. Tot i les xifres policials, els veïns afirmen aquesta setmana passada -dissabte- n'hi ha hagut un altre, en un domicili del carrer del Puig de Montilivi.

Mateix «modus operandi»

En tots els casos els lladres han actuat de la mateixa manera: quan es fa fosc -entre les set del vespre i nou de la nit- i especialment durant el cap de setmana. En tots els casos, els lladres han aconseguit el botí desitjat: joies i diners. De les joies, asseguren els veïns afectats, només trien les que són d'or. En un dels casos, fins i tot van arrencar una caixa forta que es van emportar.

Per poder aconseguir el botí, escullen cases que tinguin planta i pis i pugen fins al segon, i des d'allà forcen l'obertura i entren a les habitacions on pensen trobar els objectes de valor. Després fugen ràpidament. A l'habitatge s'hi estan molt pocs minuts, ja que després l'alarma comença a sonar.

De moment no hi ha ni rastre dels autors, però en imatges captades per càmeres instal·lades en els domicilis s'hi pot veure homes mig tapats i com fugen en direcció a la zona més fosca del barri, en un parc, i direcció al dipòsit d'aigua, que ja està a tocar d'una àrea més boscosa i muntanyosa.

Recollida de firmes i reunió

Per poder posar fi a aquesta situació, els veïns d'una àrea de Puigvistós -els del carrer de Can Llobet i els del Puig de Montilivi- s'han organitzat i, entre d'altres, han fet una recollida de firmes que ja ha culminat amb una trentena de signatures i s'ha enviat per fer-ne entrega a l'alcaldessa, Marta Madrenas. Demanen poder-se reunir amb la seva regidora de barri i l'alcaldia per posar fi a la situació que viuen.

Reclamen a l'Ajuntament que es reforci la vigilància amb patrulles per la zona, es millori l'enllumenat del barri, perquè consideren que hi ha zones fosques, i que es col·loquin càmeres de videovigilància.

Càmeres de vigilància

Cal dir que l'Ajuntament de Girona va aprovar fa pocs dies per Junta de Govern el calendari d'instal·lació de les càmeres a la ciutat. Per al període 2019-2020 està prevista la instal·lació de cinc càmeres als barris de Montilivi, Montjuïc i Puigvistós. Per tant, propers al punt dels darrers robatoris. En paral·lel a la demanda de més seguretat, Àngel Guevara, un dels veïns de la zona de Puigvistós i que fa de portaveu dels afectats, destaca que els veïns, per poder tornar-se a sentir segurs a casa, estan adoptant mesures de seguretat, que passen per reforçar les obertures i instal·lar sistemes com alarmes de més seguretat.

Àngel Guevara assegura que els actuals sistemes d'alarma no els serveixen perquè els lladres entren pel segon pis, per exemple, pujant les canals i per darrere de les cases.

Per tant, les actuals alarmes han quedat obsoletes, segons la seva opinió, ja que són a la primera planta i quan es detecten els intrusos aquests ja han tingut temps de robar. Per això, diu que alguns dels veïns estan explicant a la resta que poden col·locar sistemes d'alarma que anticipen l'entrada dels lladres, és a dir, a les tanques de les cases.