Divendres 22 de novembre es donarà el tret de sortida de l'onzena edició del Gran Recapte d'Aliments, amb un acte a les nou del matí al Mercat de la Mercè. L'acte comptarà amb la presència Roser Brutau i Lluís Fatjó-Vilas Presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments i Director del Banc dels Aliments de Barcelona, respectivament, acompanyats de l'lma. Sra. Montserrat Ballarín, Regidora de Comerç, Mercats, Règim Intern i Hisenda; Begoña Muñoz de Verger, directora de projectes de la Fundación Endesa; Mercè Sánchez, coordinadora de la Parròquia de Santa Eulàlia de Vilapicina i el Pare Manel, de la Fundació Pare Manel.

A Girona a les 12 hores al Mercat Municipal del Lleó (Plaça Calvet i Rubalcaba, s/n) el president del Banc dels Aliments de Girona, Frederic Gómez Pardo donarà el tret de sortida acompanyat de l'alcaldessa de la ciutat, l'Excma. Sra. Marta Madrenas, de Maria Mercè Roca, coordinadora de la Federació Catalana del Voluntariat a Girona i del President del Mercat del Lleó, Manel Rodríguez.

La campanya de recollida d'enguany ja suma més de 25.000 persones voluntàries que faran possible poder habilitar uns 2.800 punts de recollida arreu de Catalunya.

El Gran Recapte és una campanya de recollida d'aquells aliments bàsics que els Bancs dels Aliments no aconsegueixen per la via de l'aprofitament alimentari, com l'oli, la llet i les conserves, per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària. Però el Gran Recapte també ha de servir per a sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya sobre la realitat actual de pobresa al nostre país. Segons l'IDESCAT la taxa de pobresa en aquests moments a Catalunya se situa en un 21,3% de la població i la pobresa severa ha augmentat, tan sols en un any, d'un 5% a un 6,5%.

El Gran Recapte a les xarxes socials

Podeu seguir el Gran Recapte a través de les xarxes socials amb el hashtag #totelbarrivoluntari #oliconservesllet, #granrecapte2019 als perfils de Twitter de @GranRecapte, @BancAlimentsBcn, @BancAlimentsGir, @BALleida i @BA_tgn, i a Facebook @GranRecapteAliments