La Policia Municipal de Girona va detenir el dia 5 de novembre al matí David FT, de 35 anys, i Damien Guy M, de 24 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

En el decurs d'un control de trànsit, tres agents del grup de motoristes de la Policia Municipal de Girona van detectar un vehicle que semblava fer maniobres evasives del control. El cotxe en qüestió va cridar l'atenció dels agents perquè, en veure'ls, el conductor del vehicle va fer una frenada brusca i va voler fugir fent marxa enrere.

En adonar-se de la maniobra, els agents el van aturar i el van fer estacionar. Tot seguit els policies van demanar al conductor que abaixés la finestra i mostrés la documentació del cotxe i el carnet de conduir. Quan el jove va abaixar el vidre, els agents van constatar que de l'interior del vehicle sortia una forta olor de marihuana, per la qual cosa van demanar als dos ocupants que baixessin del cotxe.

Davant d'això, van escorcollar el turisme i van trobar una bossa tancada hermèticament plena de cabdells, suposadament de marihuana, al maleter. Durant l'escorcoll fet al cotxe, els agents van observar que els seients havien estat manipulats per habilitar-los en forma d'amagatalls. En concret van veure que les espatlleres dels seients davanters s'obrien i tenien un habitacle que en el moment de l'escorcoll era buit.

Arran de tot plegat, la policia va comissar els cabdells trobats i va detenir els dos joves. Per gestions posteriors, es va constatar que la marihuana comissada pesava 1.200 grams.