Els Mossos d'Esquadra han detingut un home que volia robar dins d'un domicili a Girona després que els mateixos propietaris l'enxampessin i el retinguessin fins a la seva arribada.

El detingut pels agents de la comissaria de Girona és un home de 43 anys, de nacionalitat marroquina i amb domicili desconegut. Està acusat de ser el presumpte autor d'un delicte de robatori amb força a interior de domicili en grau de temptativa.

L'endemà dels fets, l'home, a qui no li consten antecedents policials, va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Els fets es remunten a la nit del 5 de novembre, quan agents de la comissaria dels Mossos de Girona van ser requerits per la Sala de Comandament per adreçar-se a un domicili del carrer de Caldes de Montbui, a la zona dels Químics. En la trucada, els propietaris alertaven que els havia entrat un individu al pati de casa seva amb la intencionalitat de robar i que l'havien aconseguit retenir.

Quan els agents van arribar al lloc dels fets els propietaris els van explicar que mentre estaven dins la casa van sentir un fort cop que provenia del pati. Quan van sortir van veure com un individu volia accedir a l'estança que fan servir com a rentador.

Els policies van comprovar que per accedir a la finca l'autor havia escalat una tanca metàl·lica d'uns dos metres d'alçada. Un cop dins va trencar el vidre de la porta del rentador i havia desencaixat les guies.

Els propietaris el van poder retenir i van trucar al telèfon d'emergències, el 112, per sol·licitar presència policial, i el van retenir fins a l'arribada de la policia. Davant dels fets, l'home va quedar detingut per un delicte de robatori amb força en grau de temptativa.