Els icònics clicks de Playmobil s'endinsaran en diferents escenes de Joc de trons i reviuran l'incendi de la catedral de Notre Dame de París en la quarta edició de la Fira Playmobil de Girona. Aquests són els muntatges estrella del saló, que se celebrarà el cap de setmana del 9 i 10 de novembre a la Fira de Girona.

Un total de 25 diorames de gran format ompliran el pavelló. Cada un d'ells té una superfície mínima de 16 metres quadrats i alguns no s'han vist mai a l'Estat espanyol o enlloc perquè s'estrenaran a Girona. Entre ells hi haurà dos diorames de la mítica sèrie gravada a Girona, Joc de trons, i un de l'incendi de Notre Dame, de la mà de col·leccionistes francesos. També hi haurà exposats 25 muntatges que participen en el concurs infantil, elaborats per 40 infants.

Salt qualitatiu

D'altra banda, el saló comptarà amb la Fira Internacional de Col·leccionisme, que enguany fa un salt qualitatiu. Els visitants podran comprar peces de Playmobil en els 15 estands que hi haurà. El 80% són col·leccionistes internacionals de llocs com Alemanya, França, Bèlgica o Holanda. «Aquesta serà la millor edició de la fira i m'atreveixo a dir que serà la més potent d'Europa», va afirmar el director de la Fira Playmobil, Ignasi Puig, ahir en la presentació de l'esdeveniment. Segons va explicar, els artistes internacionals aportaran peces que aquí són difícils de trobar i, a més, a uns preus molt més competitius.

Durant l'any, els organitzadors recorren diferents fires d'Europa per seleccionar els diorames i col·leccionistes més interessants per portar a Girona. «Abans havíem de picar la porta perquè la gent vingués, ara són ells que ens demanen que els guardem un lloc», va explicar Puig. Un fet que significa que Girona ja forma part del mapa europeu del col·leccionisme de Playmobil.

La directora de la Fira de Girona, Coralí Cunyat, va celebrar ahir que la fira s'hagi convertit «en un referent a Europa» en només quatre anys. «Aconseguir que cada any el saló sigui un èxit és complicat però s'ha aconseguit», va afirmar Cunyat. I és que més de 10.000 persones van visitar l'any passat el certamen i enguany s'espera repetir aquestes xifres.