31 de octubre de 2019
31.10.2019

Salt qualifica d'ús educatiu uns terrenys entre el Parc Monar i l'escola La Farga

Un cop Urbanisme doni el vistiplau definitiu a l'expedient, el consistori comprarà la parcel·la de 7.500 metres quadrats

31.10.2019 | 06:30
Els terrenys.

L'Ajuntament de Salt augmenta els terrenys per a situar-hi equipaments educatius després que s'hagi aprovat, provisionalment, la requalificació d'una parcel·la de 7.500 metres està situada davant l'escola la Farga, al costat del Parc Monar. Des del consistori ara s'enviarà l'expedient perquè Urbanisme doni el vistiplau definitiu i, a partir d'aleshores, iniciarà els tràmits per la compra de l'espai que es realitzarà a través de la fórmula de l'expropiació de mutu acord.

Un cop l'ajuntament ja sigui propietària dels terrenys els cedirà al departament d'Educació per iniciar el projecte i posterior construcció de l'equipament educatiu que finalment s'acordi. En aquesta presa de decisions, a banda de les dues administracions, també hi ha la intenció de fer participar la comunitat educativa del municipi.

El regidor de Serveis Urbans de l'Ajuntament, Àlex Barceló, explica que "quan Urbanisme ens comuniqui que l'expedient segueix endavant iniciarem el procés de compra de l'espai a través de l'expropiació de mutu acord i ja aleshores podrem cedir els terrenys a Ensenyament".

Descongestionar els centres

Segons les previsions amb les quals treballa el consistori saltenc, està previst que es pugui fer la compra i la cessió al departament durant el primer trimestre del proper any 2020.

L'aposta per situar a l'espai un nou centre educatiu neix amb l'objectiu de, tal com explica el regidor d'Ensenyament, Fermí Cunill, "descongestionar la situació que patim als centres del municipi, alguns d'ells ja al màxim de la seva capacitat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook