Primera jornada de les parades de les fires d'artesania i d'alimentació a l'esplanada de La Copa. Un lloc nou i, a primera vista, estrany, però que a molts dels qui ahir a primera hora passejaven no els semblava malament perquè ho trobaven més ordenat, tot i estar sense protecció del sol. S'hi poden comprar tota mena d'aliments, molts de proximitat, així com peces de roba, algunes fetes a mà i altres potser excessivament semblants entre els venedors. Uns venedors que esperen que l'espai d'aquest any els serveixi per fer més calaix que en anteriors edicions, on hi havia hagut queixes pels preus que havien de pagar.

Hi ha 134 parades que tradicionalment, durant les Fires, s'havien col·locat a la plaça Jaume Vicens Vives, a la plaça Independència i a l'avinguda Ramon Folch. Tot i que els tres punts estan a tocar entre ells, els tres havien generat algun conflicte precisament per la seva ubicació: des que estaven molt juntes i en deixava alguna d'amagades, fins que hi havia passos de vianants o que estaven en un terra polsegós.

La ubicació es va decidir per mantenir lliure l'entorn dels jutjats davant de possibles concentracions com les que en les darreres setmanes han acabat amb aldarulls. Com que l'Ajuntament va eliminar els concerts de La Copa i les barraques de les entitats, va acabar fent traslladar les parades.