La ciutat de Girona ha obert aquest divendres les Fires de Sant Narcís amb un pregó agitat. Poques hores abans, el Comitè de resposta a la sentència va ocupar una de les sales de l'Ajuntament de Girona com a protesta a la decisió de suspendre les barraques i els concerts de la Copa. Tot i això, a les set de la tarda, els joves independentistes van abandonar el consistori després de parlar amb l'alcaldessa de Girona Marta Madrenas.

Així, a dos quarts de vuit del vespre la fal·lera gironina i els gegants de Girona van sortir a ballar a la plaça del Vi i a les vuit va començar el pregó. L'alcaldessa va sortir al balcó de l'Ajuntament a presentar a la pregonera i va exposar que aquestes són unes «fires excepcionals».

Va costar sentir què deia Madrenas perquè la gent reunida a la plaça del VI va començar a xiular i a cridar «volem les barraques» i «no hi ha Fires sense barraques». D'altra banda, quan va acabar el discurs es van sentir aplaudiments en favor de l'alcaldessa.

L'encarregada enguany de dur a terme el discurs inaugural va ser l'arquitecta gironina Assumpció Puig. La també degana del col·legi d'arquitectes de Catalunya va voler expressar des del balcó de l'Ajuntament el seu «fort rebuig» a la situació actual i va fer una crida a «portar el conflicte al terreny de la política, amb el diàleg com a principal valor irrenunciable».

La plaça del Vi, plena de gom a gom, va contestar amb el crit de «llibertat, llibertat», tot aixecant el cartell «Spain is a facist state» (Espanya és un estat feixista, en anglès). I la festa va continuar amb la fal·lera gironina.