«Hem tingut fores cancel·lacions i menys reserves», afirma el president de l'Associació d'Hostaleria de Girona, Josep Carreras. Les mobilitzacions i els aldarulls que està vivint la ciutat arran de la sentència del procés independentista estan perjudicant els hotels i restaurants. «La imatge que estem donant com a país no ajuda, des del sector treballem en la promoció de Girona i tots aquests fets no ens ajuden a donar aquesta bona imatge», exposa Carreras.

Els hotels han rebut menys reserves i «forces» cancel·lacions, sobretot per la suspensió d'alguns congressos a Girona, com la Catosfera. Un escenari que també s'ha donat en els bars i restaurants. «El ciutadà que surt a sopar amb la família no ha sortit aquests dies amb els aldarulls», explica Carreras.

El sector, però, confia a posar fre a aquestes dades negatives amb l'arribada de les Fires de Girona. «Estem rebent reserves, vindrà gent», afirma Carreras, i explica que encara que se suspenguin alguns actes, Girona «ofereix moltes més coses per les Fires». Destaca que hi haurà les atraccions, la Fira de Mostres i les exposicions de Tots Sants; uns actes molt apreciats per les famílies, que representen el 90% del públic que s'allotja aquests dies als hotels de Girona. «Ens aferrem als actes que no se suspenen i esperem que els hotels s'omplin», afirma.

Això sí, considera que la suspensió dels concerts i les barraques pot afectar els restaurants. I és que per les Fires de Girona els establiments s'omplen de gom a gom. «Un cop acabin les Fires, haurem de valorar si això ha repercutit en els establiments gastronòmics», conclou Carreras.

D'altra banda, la Cambra de Comerç de Girona creu que les mobilitzacions i els aldarulls no han tingut «un impacte gaire gran» en l'economia de la demarcació, segons recull l'ACN. El seu president, Jaume Fàbrega, va afirmar ahir que «perquè el procés avanci és fonamental que l'economia no s'aturi», un fet que va considerar que no ha passat.

De fet, va subratllar que fa anys que el teixit empresarial «ha desmentit» els «mals auguris» sobre la situació econòmica vinculada a les mobilitzacions. Amb tot, Fàbrega espera que el conjunt de la ciutadania entengui que l'economia «ha de continuar funcionant».