President Xai, la Black Music Big Band i Relat actuaran al parc del Migdia per les Fires de Sant Narcís de Girona. Finalment, també les actuacions infantils (Reggae per Xics, Ramonets i Xiula) tocaran en aquest escenari. Així ho ha confirmat avui el matí el regidor de Fires de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas.

Després de suspendre les barraques i les actuacions de la Copa per motius de seguretat arran dels aldarulls, el consistori ha programat tres dies de concerts al parc del Migdia (el 26 d'octubre i l'1 i 2 de novembre), en horari de les dotze del migdia a les tres de la tarda. Aquest dissabte, el concert Reggae per Xics inaugurarà l'escenari i, tot seguit, actuarà Relat (un dels grups revelació de les comarques gironines). El divendres 1 de novembre, actuaran els Ramonets i President Xai. I l'endemà, el 2 de novembre, serà el torn de Xiula i de la Black Music Big Band. "Hem buscat un format on els infants, els pares i els joves puguin gaudir d'aquests dies", ha explicat Ribas.

Així, dos dels concerts que s'han cancel·lat de la Copa es traslladaran al parc del Migdia. Es tracta de la Black Music Big Band, que oferirà un repertori de música negra amb diferents novetats, i President Xai, que va guanyar l'Intro del 2018. Els concerts infantils programats a la Copeta també s'han traslladat a aquest nou escenari, tot i que prèviament es volien portar a l'envelat. "Aquí no es va improvisant, sinó treballant de mica en mica; mobilitzar un espectacle musical no és fàcil", ha destacat Ribas. L'únic concert nou que no estava previst a la programació és el de Relat, un grup de reggae-dub garrotxí.

D'altra banda, el consistori ha ofert a les entitats que tenien barraca portar la barra que hi haurà al parc del Migdia però, les entitats han rebutjat l'oferta. Davant d'això, el consistori ha activat un pla B i serà una altra associació gironina la que servirà begudes i entrepans.

134 parades d'artesania i alimentació a la Copa

L'esplanada de la Copa acollirà un total de 134 parades d'artesania i d'alimentació. Es tracta de les fires que es trobaven en altres edicions a la plaça Vicens Vives (darrere dels jutjats), a la plaça Independència i al carrer Ramon Folch. Enguany, aquests espais quedaran lliures. "La majoria de les concentracions es fan al voltant del jutjat, motiu que ens va fer plantejar canviar la ubicació de les fires", ha explicat Ribas.

Preguntat sobre els concerts de Sant Feliu, el regidor ha destacat que es mantindran en el mateix format i horari. "Pot ser que més gent vagi en aquest espai perquè no hi ha barraques, però són concerts que acaben a les 11 de la nit i entenem que no han de generar cap problema", ha exposat. Tot i això, ha afegit que poden haver-hi canvis a última hora segons "la realitat que es vagin trobant".

Davant d'aldarulls, s'actuarà

El regidor també s'ha pronunciat sobre la convocatòria per les xarxes socials d'un "botellón popular" cada dia de les Fires a l'esplanada de la Copa. Ribas ha recordat que s'han de complir les ordenances de la ciutat i que la policia "actuarà" si es produeixen aldarulls. Ha matisat, però, que "la policia no privarà que les persones puguin sortir".

"No em posaré la bena abans de la ferida, la gent que actuï com consideri adient i a partir d'aquí anirem actuant minut a minut i segon a segon davant de la realitat que ens trobem", ha afegit. El dispositiu policial per les Fires serà el mateix que altres anys.

Ribas també ha explicat que els joves "tindran llocs on anar perquè l'oferta de bars i esbarjo és àmplia". També ha negat que el consistori hagi negociat amb discoteques i bars per acollir els joves durant les Fires.

La festa alternativa

L'Ajuntament continua treballant per organitzar una "festa potent" de tres dies amb alguns dels 18 artistes que havien d'actuar a La Copa. Segons fonts municipals, hi ha bona disposició dels grups per trobar una nova data per a les actuacions. La intenció del consistori és celebrar aquesta cita "com més aviat millor", això sí, quan la situació estigui més calmada. Ribas també ha destacat que l'Ajuntament col·laborarà amb les entitats de les barraques perquè també hi puguin ser en aquesta nova cita.