El llibre de les Fires de Sant Narcís d'aquest any està dedicat al fotògraf Valentí Fargnoli aprofitant l'efemèride de l'Any Fargnoli que se celebra aquest 2019, sobre els 75 anys de la seva mort. La publicació es titula "Girona. Fargnoli." L'Ajuntament de Girona, a través de l'SGDAP, edita cada any una publicació coincidint amb la festa major de la ciutat.

El tinent d'alcaldia i regidor de Cultura, Dinamització del Territori i Joventut, Carles Ribas, i el cap del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions (SGDAP) de l'Ajuntament, Joan Boadas, ha presentat aquest matí el llibre.

"La publicació fa justícia a un artista que ha deixat imatges increïbles de la nostra ciutat i que ens explica, a través de les fotografies, per què i com ha evolucionat Girona al llarg dels anys", ha destacat el regidor Carles Ribas.

El llibre que s'edita aquest any permet reivindicar el treball i la biografia de Fargnoli i mostrar part del seu llegat fotogràfic, que segueix augmentant a mesura que se'n fa recerca. En aquest sentit, el llibre consta de tres blocs diferenciats. El primer constitueix una biografia del fotògraf gironí; el segon és un àlbum fotogràfic de la seva família, amb imatges encara molt desconegudes pel públic, i el tercer conté un recull de 236 fotografies de Girona.

Aquest tercer capítol és en ell mateix un recorregut per la ciutat, amb imatges que capten l'espai als afores del que havia estat la ciutat emmurallada; la part dreta i esquerra de l'Onyar; la vida dins de les cases i edificis i, finalment, mostra com eren i què feien les gironines i els gironins contemporanis de Fargnoli.

L'edició d'aquest 2019 compta amb els textos i la selecció de fotografies de Joan Boadas i Raset. Es pot comprar en diferents llibreries per 25 euros.