Veïns de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla de Girona sortiran avui al carrer per exigir més seguretat en els barris. Han convocat una concentració a les dotze del migida, a la plaça de les Cordes, on llegiran un manifest. Preguntats sobre si es suspendria l'acte davant la situació que viu Girona i Catalunya, els impulsors van assegurar ahir que es manté.

Principalment, els veïns demanen una resposta «ràpida i efectiva» dels cossos de seguretat davant de les ocupacions d'habitatges. També demanen més «implicació de l'Ajuntament davant de la problemàtica dels pisos buits», per exemple, amb l'aplicaicó de mesures per afavorir el lloguer d'aquests pisos.

A més, reclamen l'obertura de la comissaria de la frontissa de Santa Eugènia, que recorden que va ser «una promesa electoral que no s'ha fet realitat». El mes de juliol, l'Ajuntament va comprar la masia de Can Burrassó i va indicar que espera poder fer els treballs per adequar l'edifici l'any vinent. També demanen la implantació «d'un nombre d'efectius de policia i agents cívics pel barri, educadors als carrers i més activitats, especialment a les tardes, i a les nits, més vigilància».