Unió de Pagesos crida la pagesia a participar demà a l'aturada de país a la qual està convocat el conjunt de la societat catalana i denuncia les greus conseqüències de la sentència contra el procés en els drets polítics de la ciutadania, com els de manifestació, d'expressió, de lliure associació i de dissidència política.

El sindicat agrari majoritari del camp català s'adhereix a aquesta aturada que aplega múltiples organitzacions polítiques, sindicals, socials i veïnals de Catalunya i crida a la participació als diversos actes que es facin als pobles i ciutats i a les concentracions de la tarda a les principals ciutats del país. Així mateix, Unió de Pagesos fa un tancament patronal: mantindrà tancades totes les oficines i suspèn les activitats programades durant tot el dia.

El sindicat reitera el seu desacord amb la sentència del Suprem, que no resol el conflicte polític, i denuncia la injustícia de la condemna per als líders catalans polítics i socials.

A l'Empordà, la concentració de tractors a les 9 h a la cruïlla de Verges, i a les 10 h al polígon de Vilamalla (davant de Mafesa), per sortir les dues columnes a les 11.15 h cap a Figueres i arribar a la Rambla d'aquesta població a les 12 h.

Convocatòries de tractorades al territori

COMARQUES DE GIRONA

Alt i Baix Empordà: Concentració de tractors a les 9 h a la cruïlla de Verges, i a les 10 h al polígon de Vilamalla (davant de Mafesa), per sortir les dues columnes a les 11.15 h cap a Figueres i arribar a la Rambla d'aquesta població a les 12 h.

Ripollès, la Garrotxa, Pla de l'Estany, la Selva i Gironès: Concentració de tractors provinents del Ripollès a la rotonda túnel Collabós (Sant Joan de les Abadesses) a les 8.15 h. Passaran per la N 260 fins a la Canya, Olot -per Vial Sant Jordi- i Les Preses fins el polígon La Serra.

Concentració de tractors provinents de la Garrotxa, al polígon La Serra rotonda C 63 (Vall d'en Bas), a les 9.30 h. Sortida per la C 63 via Amer, Bescanó, i passeig d'Olot fins al pàrquing del Pavelló Fontajau de Girona.

Concentració de tractors a les 10.15 h al pàrquing de Fontajau de Girona, i a les 10.45 h, sortida per la rambla Xavier Cugat en direcció a la plaça Pompeu Fabra, davant la seu de la Delegació del Govern de la Generalitat.

PLANA DE LLEIDA

Llocs de trobada dels tractors:

- Els provinents de la zona de Balaguer (C-12), a la plaça de la Sardana de Corbins a les 16.30 h. Entraran per Barris Nord i arribaran al Cementiri de Lleida a les 17 h.

- Els provinents del Pla d'Urgell i la Segarra es trobaran a Iveco Mollerussa a les 16 h, a Vicens (Mollerussa) a les 16.10 h, al Parador de Bell-lloc a les 16.30 h, al cementiri de Lleida a les 17 h i al pont Universitat a les 17.15 h.

-Els provinents de les Garrigues es trobaran a les 17 h al Cementiri de Lleida, i els de la zona d'Alcarràs a les 17 h al Dalmau.

-Totes les columnes confluiran a les 17.30 h a la plaça Ricard Vinyes de Lleida per unir-se a la manifestació de la ciutat convocada a les 18 h.

CONCA DE BARBERÀ

Concentració de tractors a les 9.30 h davant el Sindicat Agrícola de Pira per arribar a Montblanc a les 11 h.

RIBERA D'EBRE

Concentració de tractors al polígon industrial La Verdaguera (davant de Morapiel) de Móra d'Ebre a les 10 h per començar a les 10.30 h el recorregut per la N-420 i la C-2.

BAIX EBRE

Concentració de tractors a les 10 h davant l'Ajuntament de l'Aldea, per arribar a les 11 h a l'esplanada de la Cooperativa Soldebre, a Tortosa, i per sumar-se a la concentració convocada a les 12 h en aquesta ciutat.