La Universitat de Girona encapçala el rànquing d'institucions acadèmiques a l'Estat amb major nombre de projectes de voluntariat. Durant el passat curs escolar 2018/2019, aquest centre va impulsar un total de 266 iniciatives, un centenar més que l'any anterior, la qual cosa demostra el compromís constant d'aquesta institució per ajudar els col·lectius més necessitats. La segueixen la Universitat Rei Joan Carles de Madrid, que va promoure 192 projectes, i la de Santiago de Compostel·la, amb 190 programes de voluntariat. La Universitat gironina destaca, al seu torn, per ser el centre educatiu de Catalunya que compta amb un major volum de voluntaris lligats a activitats de voluntariat, amb un total de 1.307 alumnes involucrats.

Així es desprèn del VII Estudi sobre Voluntariat Universitari realitzat per la Fundació Mutua Madrileña, en el qual han participat 48 universitats, públiques i privades, el 58% del total de centres a Espanya, i 113 ONGs. L'informe ha estat realitzat amb motiu del llançament dels VII Premis al Voluntariat Universitari, uns guardons que busquen reconèixer, donar suport i promoure l'esperit solidari dels joves universitaris.

Les universitats catalanes que han participat a l'estudi van impulsar l'any passat 418 programes de voluntariat, un 22% més que el curs anterior, en què van participar 2.973 alumnes, la major part procedents de Ciències Socials i Jurídiques i Ciències i Ciències de la Salut. Les iniciatives relacionades amb la infància, els col·lectius en risc d'exclusió social i la gent gran són les més participatives.