L'Associació de Veïns i Veïnes del Barri Vell de Girona veu amb preocupació l'acumulació de brossa fora d'hores als carrers. Denuncien que és una pràctica habitual per part d'alguns veïns i també d'alguns comerços i establiments de restauració. Es tracta, segons l'entitat veïnal d'«una mostra d'incivisme que provoca acumulacions d'escombraries i converteix els carrers en un focus de brutícia intolerable».

Per això demanen als negocis i veïns del barri que «en benefici de tots, es compleixin els horaris establerts per deixar la brossa al carrer». D'altra banda, l'associació exigeix a l'Ajuntament que «incrementi la vigilància i control i, en cas d'incompliment de la normativa, sancioni els infractors».

Tot i valorar positivament el fet que s'hagin renovat algunes de les papereres del barri en els darrers mesos per algunes de major tamany, els veïns encara consideren que són insuficients donat l'elevat nombre de visitants que cada dia passegen pels carrers del nucli antic.

També reclamen a l'Ajuntament un pla per instal·lar lavabos públics al Barri Vell. Apunten que els hi ha són «insuficients i mal senyalitzats». Això provoca que en determinats punts del barri «s'acumulin orins, provocant pudors, malestar als veïns i una imatge lamentable» de la ciutat.