La Fashion Espai es va inaugurar ahir a l'Espai Gironès com a gran aposta per la moda com a cultura i per donar oportunitats als joves que vulguin obrir-se camí en aquest sector. "La moda és cultura i el nostre centre es transformarà durant deu dies en un espai on es donaran a conèixer les darreres tendències i amb un gran nombre d'activitats obertes a la població", va destacar el gerent d'Espai Gironès, Pau Jordà. La regidora de Desenvolupament de l'Ajuntament de Salt, Cristina Alarcón, va elogiar les iniciatives d'aquestes característiques que ajuden a potenciar el territori i a sumar-li valor.

Del 9 al 19 d'octubre el Centre Comercial acull aquesta iniciativa, que també acosta als visitants les darreres tendències de la temporada de moda de tardor i hivern. L'edició d'enguany presenta importants novetats. Una de les més destacades és que el guanyador o guanyadora, que serà seleccionat a partir dels càstings avui i demà, s'endurà un curs de model valorat en 3.000 euros a la prestigiosa agència de models de Catalunya Francina Models. La directora de Francina Academy, Noemí Arans (que va ser present a la inauguració) va explicar aquesta iniciativa, que se suma a l'impuls a la moda que es vol donar des del Centre Comercial. En els càstings ja s'hi han apuntat més de 200 persones i les inscripcions estaran obertes, tant al web de l'acadèmia i de manera presencial al Centre Comercial fins demà. A la inauguració també hi va assistir el vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona, Enric Dotras.

Com a novetat també, en aquesta edició de la Fashion Espai les desfilades van a càrrec de models professionals i tenen lloc en una original passarel·la situada a les escales mecàniques de l'Espai Gironès els dissabtes 12 d'octubre i 19 d'octubre (a les 18h i a les 19:30h). El guanyador o guanyadora de la Fashion Espai participarà en la desfilada final del dissabte 19 d'octubre al costat de models professionals.

Els càstings per optar a guanyar el premi s'han programat avui i demà ( de les 17:30h a les 20h).

L'Espai Gironès i l'agència Francina Models han fet una crida a través de les seves xarxes socials per animar als futurs models a presentar-s'hi. Els càstings s'han obert a totes les persones que tinguin entre 14 i 22 anys i amb una alçada de 1,83m els homes i de 1,70m les dones. Després es seleccionaran una desena de persones per participar en el concurs de models de la campanya i per optar al premi que decidirà un jurat professional de Francina Models.

La Fashion Espai inclou també una exposició de fotos de l'arxiu de la revista Fashion&Arts. Totes les persones que es facin una foto amb les últimes tendències de moda dins el Centre Comercial podran optar a guanyar una subscripció a la revista.

A més, es durà a terme un meet&greet amb l'escriptora i periodista Joana Bonet, el divendres 18 d'octubre (a les 18h) davant la botiga de Fnac, on l'autora signarà exemplars del seu darrer llibre, "Fabuloses i Rebels".

D'altra banda, s'han programat tres masterclasses a la plaça del Foc de l'Espai que aniran càrrec de diferents influencers: una de maquillatge, amb Judit Torres (@judiit.torres) avui dijous 10 d'octubre ( de les 18h a les 19h); una altra de barba amb Carles Almagro (@CarlesAlmagro), el dimarts 15 d'octubre ( de les 18h a les 19h); i una d'estilisme amb Khaoula Boumaaza (@Absolutelykhaoula), el dijous 17 d'octubre (de les 18h a les 19h).

A més, s'ofereixen dos tallers: un de menjar saludable amb l'influencer Nicky Ramos (@chefnickyramos), el dimecres 16 d'octubre ( de les 18h a les 19h) a la plaça del Foc. En aquesta ocasió, es podrà guanyar una subscripció a la revista "Cuina" i un val de compra per a Caprabo. El segon taller serà d'esport amb el personal trainer Adrià Geli (@padhealth) els dissabtes 12 i 19 d'octubre ( a les 12h) a la plaça del Foc. Per assistir als tallers cal inscripció prèvia al punt d'informació o al web del centre comercial ja que l'aforament és limitat a 30 persones.