La Policia Local de Salt ha incorporat aquesta setmana al seu equipament la càmera unipersonal i la pistola elèctrica Tàser. Tal com marca la normativa, la pistola només s'utilitzarà en casos d'agressivitat i quan els agents policials o la ciutadania es troba en risc. Així ho recorda l'Ajuntament en un comunicat.

En una primera fase la Policia Local ha adquirit una tàser i una càmera. Podran utilitzar aquest dispositiu els 15 agents de la policia saltenca que han participat i superat la formació teòrica i pràctica i que, al mateix temps, tinguin vigent l'acreditació per a l'ús del Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA). Durant els darrers mesos, altres policies locals de les comarques gironines com les de la Bisbal o Palafrugell han incorporat aquest material.

El regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Salt, Toni Vidal, valora positivament aquest pas. "Amb la incorporació de les càmeres unipersonals i de les pistoles elèctriques aconseguim augmentar la seguretat tant dels agents com dels ciutadans", explica Vidal. Afegeix que l'objectiu d'aquesta nova incorporació és "posar a disposició de la Policia Local totes les eines que els permetin millorar el servei que ofereixen cada dia als saltencs".

Càmera connectada a la tàser

Els agents han rebut formació específica sobre l'ús i el tractament de les imatges registrades per la càmera unipersonal que incorporen a l'uniforme, concretament al pit. Aquesta càmera està connectada a la tàser i s'activa automàticament quan s'utilitza la pistola elèctrica.