Un grup de persones cegues afiliades a l'ONCE van visitar ahir el Teatre Municipal de Girona i el van poder «veure» mitjançant el tacte. Aquesta iniciativa s'emmarca dins de l'edició d'un cupó especial de l'ONCE amb la imatge del Teatre Municipal de Girona que es podrà comprar el 13 d'octubre.

Les persones invidents van fer una visita sensorial a diferents espais de l'equipament i van poder conèixer l'escenari i el pati de butaques, seure a les llotges, sentir-se com un actor o una actriu abans de sortir a escena als camerinos, tocar un focus i abaixar el teló.

L'alcaldessa Marta Madrenas va agraïr a l'ONCE que hagi decidit comptar amb el teatre per il·lustrar un dels cupons «perquè l'edifici representa l'essència i l'epicentre de la cultura a la ciutat». A més de Madrenes, a l'acte també hi va participar la regidora de Drets Socials, Núria Pi; el delegat territorial d'ONCE Catalunya, Enric Botí, i el director de l'agència de l'ONCE a Girona, Francisco Rodríguez.

«Aquest cupó és un homenatge al Teatre Municipal de Girona, a les sales, les institucions i els professionals que treballen perquè el teatre sigui un bé cultural accessible a tothom», va afirmar Botí. «Fer un teatre inclusiu per a les persones cegues i per a totes les persones amb discapacitat és fer un teatre universal i un teatre millor», va afegir.