El grup local de Girona de la cooperativa Som Mobilitat es va presentar ahir amb l'objectiu d'impulsar la iniciativa a la capital gironina. L'objectiu és la posada en servei de vehicles elèctrics a compartir entre les persones sòcies, els quals es reserven a través d'una aplicació mòbil. Pot servir per fer compres col·lectives de vehicles, finançaments col·lectius de vehicles, acords amb ens del territori i configuracions de rutes, entre d'altres. Per aconseguir-ho cal tenir un nombre suficient de socis.

La cooperativa va crear-se l'any 2016 i des d'aleshores no para de créixer i d'implantar-se en municipis catalans gràcies a una trentena de grups locals. A les comarques gironines, funciona amb èxit a la Garrotxa.

En la presentació d'ahir es va explicar que el servei es posaria en funcionament quan es tingui el 100% del finançament i es van detallar les diferents tarifes per utilitzar un vehicle elèctric que s'apliquen en els municipis que ja estan en funcionament. També es van posa de relleu els avantatges de formar part de la cooperativa, vinculats a l'economia i una mobilitat més sostenible, just quan arreu del planeta es parla ja d'emergència climàtica.