Els cotxes ja circulen pel nou encreuament entre el carrer de Reggio Emilia i el Riu Cardener. Avui s'ha reobert el trànsit d'aquest punt després de 6 mesos i mig d'obres. Els treballs han consistit en eliminar la rotonda que hi havia i crear un espai regulat per semàfors. Aquesta actuació tenia com a objectiu millorar tant el trànsit de la zona com la seguretat de vehicles, bicicletes i vianants en aquest indret.

En el marc de les obres, que van començar el 4 de març passat, s'ha reordenat també l'àrea d'aparcament de l'àmbit d'actuació, per tal d'integrar-la millor a l'entorn i adequar-ne l'accés, i s'ha reformat el passeig central del carrer, que actua com a separació dels dos sentits de circulació. Amb la recuperació de la circulació al carrer de Reggio Emilia, tornaran a posar-se en funcionament els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics que hi ha a l'encreuament d'aquesta via amb el carrer del Riu Cardener i que havien quedat deshabilitats durant les obres. A partir de dilluns, la línia 10 del bus urbà recuperarà el recorregut anterior a les obres.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha volgut agrair "la paciència i la comprensió de la ciutadania de Girona després d'uns mesos d'inconvenients en la circulació per aquest punt estratègic de l'accés a la ciutat" i ha remarcat que "la remodelació de l'encreuament del carrer de Reggio Emilia i el carrer del Riu Cardener era una de les obres prioritàries per a nosaltres, perquè permetrà millorar la seguretat i la mobilitat a la zona, dos dels aspectes que volem treballar més a fons en els propers mesos".