Un total de 279 joves de Salt han participat en els programes d'inserció laboral. Aquesta és una de les dades que s'extreu del Pla Local de Joventut de Salt 2016-2019, el qual afronta la seva recta final. El regidor de Joventut de l'Ajuntament, Fermí Cunill, explica en un comunicat que «la valoració del pla és positiva tant en l'àmbit quantitatiu com qualitatiu».

El Pla es va elaborar amb la participació dels joves del municipi, entitats socials i del tercer sector, tècnics de diverses àrees de l'Ajuntament i regidors de l'equip de govern i de l'oposició. Inicialment es van programar fins a 42 accions a les quals se n'han acabat afegint 7 de noves i, a hores d'ara, ja se n'han executat més del 80%. Les actuacions inclouen àmbits d'actuació que van des de la salut passant per l'educació, el treball, l'habitatge, la participació, la cohesió social o el lleure i l'esport. «Hem dut a terme accions en molts àmbits i el més important és el seguiment i millora contínua que hem realitzat de les diferents actuacions que ens ha permès donar un millor servei i atendre de forma més eficient les necessitats dels nostres joves», explica el regidor.

Durant la vigència de l'actual Pla «s'han consolidat» els tres equipaments juvenils que té el municipi: El Satèl·lit Jove, l'Estació Jove i la Fàbrica Jove. En aquests centres s'hi duen a terme programes d'inserció laboral, reforç escolar a alumnes de secundària, cursos i activitats programats per l'àrea de Joventut. Cal destacar les 125 consultes mensuals que es realitzen als tres informadors juvenils que hi ha a l'Estació Jove o els més de 30 joves que cada dia porten a terme tota mena de projectes i activitats educatives a la Fàbrica Jove.

Un altre dels projectes a destacar és el Pla de Salut Jove que té com a objectiu promoure hàbits saludables en la joventut del municipi de Salt. Segons recorda el consistori en el comunicat, l'any 2017 aquesta iniciativa va rebre un premi del Banc de Bones Pràctiques de la Fundació Carles Pi i Sunyer i de la Federació de Municipis de Catalunya.