La setmana vinent començarà la segona fase de les assemblees dels pressupostos participats dels barris de Girona del 2019. Aquestes reunions, que començaran el dijous 12 de setembre, s'allargaran fins l'1 d'octubre. D'aquí en sortiran les propostes que se sotmetran a consulta ciutadana telemàtica del 18 de novembre al 2 de desembre. Així ho explica l'Ajuntament de Girona en un comunicat.

En la primera fase del procés d'aquest any, que va tenir lloc el mes de març, els veïns de la ciutat van presentar un total de 305 propostes per portar a terme als seus barris. Aquest és l'any que s'han rebut més propostes ciutadanes en aquesta primera fase, concretament un 41% més que el 2018, quan se'n van rebre un total de 216.

Després de la valoració de la viabilitat tècnica i econòmica de cada projecte feta pels serveis tècnics municipals, ara és el moment de traslladar els resultats obtinguts als veïns en les assemblees de retorn. Les propostes que es decideixin en aquestes assemblees se sotmetran a consulta ciutadana el mes de novembre.