L'Ajuntament de Girona millorarà l'accessibilitat d'una desena de passos de vianants de diferents barris de la ciutat en els pròxims mesos. Concretament, s'actuarà al barri de Sant Ponç, a l'Eixample Nord i a Montilivi, on es portarà a terme un treball important al voltant del Centre d'Educació Especial Palau. La licitació de les obres es va aprovar ahir per un import de 79.653,28 euros, IVA inclòs.

«Totes les actuacions previstes s'han dissenyat i programat tenint en compte les directrius del Pla de mobilitat urbana i del Pla d'accessibilitat i pensant, sobretot, en millorar l'accessibilitat en aquells punts de la ciutat més concorreguts o que poden ser més sensibles, com els que estan a prop dels centres mèdics o de les escoles», va assenyalar la regidora de Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Girona, Marta Sureda.

Es preveu que els treballs s'adjudiquin aquesta tardor i que puguin iniciar-se abans d'acabar el 2019. A partir de llavors, el termini previst d'execució serà de sis mesos.

A Sant Ponç, s'adaptaran dos passos de zebra que permetran travessar el carrer de l'Esport, pel que fa a l'Eixample Nord, s'actuarà al pas de vianants de la cruïlla de l'avinguda del 20 de Juny amb Bonastruc de Porta i, a la pujada de la Creu de Palau, s'actuarà en sis passos de vianants diferents.