L'agrupació de comerciants Girona Centre Eix Comercial, associació que representa de forma majoritària el comerç local de la ciutat, ha apuntat que la temporada es tancarà amb un creixement mitjà de les vendes «d'entre el 3 i el 4% en relació amb l'any passat». La concentració de la compra s'ha produït a última hora de la tarda, degut a les altes temperatures durant el dia, i s'ha fet més notòria en els dies núvols. El president de l'entitat, Josep Maria Noguer, ha destacat que el turisme ha contribuït a les vendes però s'ha notat un «lleuger» descens del visitant rus amb un «alt poder adquisitiu». Tot i que la facturació ha crescut en general, Noguer insisteix en el «perjudici» de la liberització del calendari de descomptes, que en el cas de l'estiu representa gairebé tota la temporada.

Nova macrobotiga al carrer

D'altra banda, l'agrupació de comerciants ha anunciat que organitzarà el dissabte 5 d'octubre la sisena edició de la botiga al carrer Compra & Somia. La fira, que recorre tot l'eix comercial, des de l'Eixample fins al Barri Vell, aplegarà novament multitud de comerços de sectors molt variats, amb una presència important de botigues dedicades a la moda (com ara roba o sabates) i als complements. Les botigues exposaran les seves parades als carrers de la Creu, Migdia, Pare Claret, rambla de la Llibertat, Hortes, Argenteria, Santa Clara, carrer Nou, avinguda Sant Francesc i plaça Catalunya. Durant tot el dissabte, la botiga al carrer anirà acompanyada d'activitats i música per a l'entreteniment de la mainada, amb l'objectiu de facilitar la compra.

La iniciativa Compra & Somia es va impulsar ara farà sis anys com a complement de les botigues al carrer de l'estiu, limitades a una zona comercial, i amb l'objectiu de dinamitzar el sector entre el període d'inici de la nova temporada de tardor i la campanya de Nadal. L'objectiu de l'associació de comerciants és atreure una gran afluència de públic i obtenir consum que «ajudi a tancar la facturació de la temporada d'estiu amb un balanç positiu», segons Noguer.