L'Ajuntament de Salt ha iniciat aquest mes d'agost la concentració dels serveis bàsics d'Atenció Social en un únic espai, concretament a l'edifici situat al carrer Àngel Guimerà, 106-108. Està previst que durant el mes de setembre finalitzi aquesta redistribució del departament en un immoble que ja havia estat la seu de bona part de l'àrea i que ara, després d'una remodelació, la tornarà a acollir.

«Estem molt satisfets del trasllat, una iniciativa que té com a principal objectiu el de millorar la qualitat de l'atenció», explica la regidora d'Acció Social, Margarita de Arquer, afegint que amb el trasllat es fa «un pas endavant en la dignificació de la feina i permetrà reorganitzar tota la tasca que es realitza a l'hora de fer atenció primària a Salt».

Des de principis del mes d'agost bona part dels serveis de l'àrea ja es fan des de l'edifici del carrer Àngel Guimerà i la valoració dels primers dies ha estat, segons comenta de Arquer, «molt positiva».

Entre d'altres, en aquest punt es fa l'atenció primària dels usuaris, el Servei Integral d'Atenció a les Dones (SIAD) o s'executa el pla d'inclusió. L'horari d'atenció al públic a l'edifici del carrer Àngel Guimerà és de dilluns a divendres, de nou del matí a dos quarts de dues de la tarda. L'Ajuntament de Salt, i en concret la seva àrea d'Acció Social, forma part del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt que dona serveis socials bàsics i especialitzats.