La ludoteca del barri de Sant Pau de Girona, més coneguda com la Pauleca, ja ha passat a ser història. Membres de l'Associació de Veïns de Pla de Palau-Sant Pau van retirar ahir gairebé tot el mobiliari que confeccionava el centre, ja que demà han d'abandonar definitivament el local. A més, aquests dies ja es pot veure el cartell d'«es lloga» a la façana de l'espai.

Durant sis anys, els veïns de Sant Pau escollien aquest projecte social en les votacions dels pressupostos participats. Això feia que l'associació pogués garantir l'obertura de la Pauleca a partir de l'inici del curs escolar. Les votacions, però, es feien entre el mes de maig i juny. Aquest any, amb motiu de les eleccions municipals, aquest procés participatiu s'ha retardat. Això ha fet inviable obrir la ludoteca, segons l'Associació, ja que els diners no es tindrien fins passat el setembre.

Segons explica la presidenta de l'Associació de Veïns, Mònica Tarradellas, l'Ajuntament de Girona no s'ha posat en contacte amb ells per tal de trobar una solució. «No ens han convocat a cap reunió, ni ens han fet arribar cap comunicat oficial respecte a aquesta situació, tot i que van dir que volien parlar amb nosaltres en els mitjans», explica Tarradellas. Avui, els veïns acabaran de buidar i netejar l'espai que ha acollit desenes de nens durant aquests anys. Tot el material, que gran part d'ell era de l'Associació, l'han guardat en un altre indret.